Symbolisterna prövade nya versmått, könsroller och berusningsmedel i jakten på en ny verklighet. I Paris vid förra sekelslutet sökte man sig till klostret och krogen, skrev om robotar och svanar, ånglok och prinsessor. Symbolisterna tar spårvagn till sagans värld, de springer huvudstupa in i vår egen tid och deras texter vibrerar ännu av krocken. I den första breda introduktionen på svenska dyker bekanta namn som Baudelaire, Mallarmé och Oscar Wilde upp i vimlet av transvestiter, bokmalar och trollkarlar.

”Det här är utan tvivel en av de bästa böcker jag läst i år. […] ‘Slut’ kommer att bli det främsta referensverket om symbolism i decennier framöver. Det blir en bibel för de invigda och ett uppslagsverk för de nyfikna.” Gabriella Håkansson, Sydsvenskan

Release på Rönnells Antikvariat, Birger Jarlsgatan 32 i Stockholm tisdagen den 21 oktober klockan 17:00 till 19:00.

Läs mer…